Το όνομά μας Εllive

Το όνομά μας προέρχεται από το συνδυασμό δύο λέξεων. Τo όνομα του τόπου μας, την Ελλάδα (Ellada) και το όνομα της ίδιας της Ζωής (Live). Το brand της Εllive είναι εμπνευσμένο από το κατάλευκο περιστέρι που μεταφέρει με το ράμφος του ένα κλαδί ελιάς, την εποχή του Νώε, σύμβολο Eλπίδας και Ανανέωσης της Ζωής.

Η παραγωγή αγνών Ελληνικών προϊόντων γίνεται ο στόχος της δικής μας Ζωής, με έναν και μοναδικό σκοπό ο υγρός χρυσός της Ellive, το πολύτιμο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, να ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου.

Η Φιλοσοφία μας

Παραμένοντας αφοσιωμένοι στις παραδόσεις μας και στις αρχές που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, φροντίζουμε με επιμέλεια όλα τα στάδια της παραγωγής των προϊόντων μας. Η ορθή καλλιέργεια των Ελαιόδεντρων, η συγκομιδή των καρπών με το χέρι και η άμεση διαχείριση και τυποποίηση των ελαιόκαρπων δίνει στα προιόντα μας την ύψιστη θρεπτική αξία και αγνότητα.

Το όνομά μας Εllive

Το όνομά μας προέρχεται από το συνδυασμό δύο λέξεων. Τo όνομα του τόπου μας, την Ελλάδα (Ellada) και το όνομα της ίδιας της Ζωής (Live). Το brand της Εllive είναι εμπνευσμένο από το κατάλευκο περιστέρι που μεταφέρει με το ράμφος του ένα κλαδί ελιάς, την εποχή του Νώε, σύμβολο Eλπίδας και Ανανέωσης της Ζωής.

Η παραγωγή αγνών Ελληνικών προϊόντων γίνεται ο στόχος της δικής μας Ζωής, με έναν και μοναδικό σκοπό ο υγρός χρυσός της Ellive, το πολύτιμο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, να ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου.

Η Φιλοσοφία μας

Παραμένοντας αφοσιωμένοι στις παραδόσεις μας και στις αρχές που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, φροντίζουμε με επιμέλεια όλα τα στάδια της παραγωγής των προϊόντων μας. Η ορθή καλλιέργεια των Ελαιόδεντρων, η συγκομιδή των καρπών με το χέρι και η άμεση διαχείριση και τυποποίηση των ελαιόκαρπων δίνει στα προιόντα μας την ύψιστη θρεπτική αξία και αγνότητα.

Ελιά Δένδρο Ιερό

Η καταγωγή της ελιάς χάνεται στους θρύλους και στις παραδόσεις των λαών της Μεσογείου. Κατά την ελληνική μυθολογία ο Ηρακλής φύτεψε την πρώτη αγριελιά στο ναό της Ήρας, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, μετά την ολοκλήρωση των 12 άθλων του. Ήταν γνωστή ως η «καλλιστέφανος ελιά», από την οποία φτιάχνονταν ο κότινος, το στεφάνι με το οποίο στεφανώνονταν οι νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων. Η παραγωγή του ελαιόλαδου συνδέεται με τον Αρισταίο, θεό της αγροτικής παραγωγής, που επινόησε το πρώτο ελαιοτριβείο στον αρχαίο κόσμο. Η ελιά από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα αποτελεί πολιτισμικό σύμβολο αλλά και βασικό στοιχείο διατροφής.

Η Τέχνη του Ελαιολάδου μας από την Αρχαία Ολυμπία.

Το Premium εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της Ellive, είναι μονοποικιλιακό Κορωνέικης ποικιλίας και παράγεται στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας στους αμμόλοφους της -ημιορεινής-Βρίνας Ηλείας.

Ελιά Δένδρο Ιερό

Η καταγωγή της ελιάς χάνεται στους θρύλους και στις παραδόσεις των λαών της Μεσογείου. Κατά την ελληνική μυθολογία ο Ηρακλής φύτεψε την πρώτη αγριελιά στο ναό της Ήρας, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, μετά την ολοκλήρωση των 12 άθλων του. Ήταν γνωστή ως η «καλλιστέφανος ελιά», από την οποία φτιάχνονταν ο κότινος, το στεφάνι με το οποίο στεφανώνονταν οι νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων. Η παραγωγή του ελαιόλαδου συνδέεται με τον Αρισταίο, θεό της αγροτικής παραγωγής, που επινόησε το πρώτο ελαιοτριβείο στον αρχαίο κόσμο. Η ελιά από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα αποτελεί πολιτισμικό σύμβολο αλλά και βασικό στοιχείο διατροφής.

Η Τέχνη του Ελαιολάδου μας από την Αρχαία Ολυμπία.

Το Premium εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της Ellive, είναι μονοποικιλιακό Κορωνέικης ποικιλίας και παράγεται στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας στους αμμόλοφους της -ημιορεινής-Βρίνας Ηλείας.

Ποικιλία Κορωνέικη

Καλλιεργούμε αποκλειστικά την Κορωνέικη ποικιλία. Παραδοσιακή ποικιλία της Ελλάδας και θεωρείται η βασίλισσα των ελληνικών ποικιλιών ελιάς.

Το Κορωνέικο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Εllive ξεχωρίζει για την άγουρη φρουτώδη γεύση του που διαρκεί, με ευχάριστη πικράδα και πικάντικη αίσθηση στο λαιμό.

Συγκομιδή

Για την παραγωγή υψηλής ποιότητας παρθένου ελαιόλαδου, συγκομίζουμε τους καρπούς με το χέρι όταν είναι ακόμα άγουροι και πράσινοι. Σε αυτό το στάδιο, η ελιά μας δίνει το χυμό της με πλούσιο φρουτώδες άρωμα ενώ συνεισφέρει στην υγεία μας διατηρώντας το υψηλότερο ποσοστό πολυφαινολών και αντιοξειδωτικών ουσιών.

Ποικιλία Κορωνέικη

Καλλιεργούμε αποκλειστικά την Κορωνέικη ποικιλία. Παραδοσιακή ποικιλία της Ελλάδας και θεωρείται η βασίλισσα των ελληνικών ποικιλιών ελιάς.

Το Κορωνέικο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Εllive ξεχωρίζει για την άγουρη φρουτώδη γεύση του που διαρκεί, με ευχάριστη πικράδα και πικάντικη αίσθηση στο λαιμό.

Συγκομιδή

Για την παραγωγή υψηλής ποιότητας παρθένου ελαιόλαδου, συγκομίζουμε τους καρπούς με το χέρι όταν είναι ακόμα άγουροι και πράσινοι. Σε αυτό το στάδιο, η ελιά μας δίνει το χυμό της με πλούσιο φρουτώδες άρωμα ενώ συνεισφέρει στην υγεία μας διατηρώντας το υψηλότερο ποσοστό πολυφαινολών και αντιοξειδωτικών ουσιών.

Σύγχρονη μονάδα Παραγωγής

Η ελαιοποίηση πραγματοποιείται σε σύγχρονο πρότυπο ελαιοτριβείο με μεγάλη προσοχή και αυστηρά σε ψυχρή έκθλιψη (κάτω των 25οC), μέσα σε 24 ώρες από την στιγμή της συγκομιδής.

Στη συνέχεια αποθηκεύουμε το ελαιόλαδο μας σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ειδικής τεχνολογίας συστήματος πλήρωσης κενού μεταξύ επιφάνειας ελαιόλαδου και οροφής, με αδρανές αέριο αζώτου. Οι ανοξείδωτες δεξαμενές Αζώτου επιτρέπουν τη φυσική του καθίζηση και διατηρούν το προϊόν σε άριστη κατάσταση μέχρι την τυποποίησή του.

Η Πρότυπη Σύγχρονη Μονάδα παραγωγής ελαιόλαδου και τυποποίησης πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές του IFS – International Food Standard και του EN ΙSO.

Τυποποίηση

Η τυποποίηση γίνεται σε πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα παραγωγής σε ειδικές φιάλες που διατηρούν όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου, με αποτέλεσμα ένα άρτιο 100% φυσικό προϊόν

Σύγχρονη μονάδα Παραγωγής

Η ελαιοποίηση πραγματοποιείται σε σύγχρονο πρότυπο ελαιοτριβείο με μεγάλη προσοχή και αυστηρά σε ψυχρή έκθλιψη (κάτω των 25οC), μέσα σε 24 ώρες από την στιγμή της συγκομιδής.

Στη συνέχεια αποθηκεύουμε το ελαιόλαδο μας σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ειδικής τεχνολογίας συστήματος πλήρωσης κενού μεταξύ επιφάνειας ελαιόλαδου και οροφής, με αδρανές αέριο αζώτου. Οι ανοξείδωτες δεξαμενές Αζώτου επιτρέπουν τη φυσική του καθίζηση και διατηρούν το προϊόν σε άριστη κατάσταση μέχρι την τυποποίησή του.

Η Πρότυπη Σύγχρονη Μονάδα παραγωγής ελαιόλαδου και τυποποίησης πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές του IFS – International Food Standard και του EN ΙSO.

Τυποποίηση

Η τυποποίηση γίνεται σε πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα παραγωγής σε ειδικές φιάλες που διατηρούν όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου, με αποτέλεσμα ένα άρτιο 100% φυσικό προϊόν

el